Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MINOX

A Minox céggel illetve termékekkel azon belül is a vadász kereső távcsövekkel kapcsolatosan már több évtizedes nem csak vásárlói tapasztalatunk van.

Személyes véleményem szerint az egyik leg megbízhatóbb, leg precízebb terméketeket gyártják a világon.

A minőség mellett az elegancia, külső megjelenés is figyelmet érdemel.

Egyetlen szívfájdalom a termékek magas minőségéből adódóan azok ára. A jó hír azonban az, hogy mára már a Minox is rendelkezik, un. belépő kategóriás termékekkel. Szerencsére az a tapasztalat, hogy ezekkel a termékekkel kapcsolatosan sem kötött kompromisszumot a cég a minőség terén. A belépő termékekkel kapcsolatosan is elmondható, hogy abszolút kiváló minőséget képviselnek, viszont értelemszerűen nem rendelkeznek azokkal az extrákkal amikkel több százezres társaik.

Ezen un. belépő termékek közül nekem a Minox BF 8x25 BR távcsővel volt nagyszerű tapasztalatom.

minox-bf-8x25-br-tavcso-33-990.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Elsőre kézbe véve számomra kissé furcsa volt, hiszen a nagyobb méretű kereső távcsövekhez vagyok szokva. Használatát tekintve viszont hamar rájöttem, hogy a kisebb könnyebb karcsúbb megjelenés a napi gyakorlat során inkább előnyösnek volt mondható. Akár egész napos cserkelés barangolás során sem fárasztó használni. Minőségi lencséket tartalmaz, a szürkületi értékével kapcsolatban sem lehet kifogás. Realisztikus, részlet gazdag képet közvetít.

Kedvező ára és méretbeli tulajdonságai miatt nem csak vadászati célra ajánlanám. Véleményem szerint túrázás, kirándulás során is bárkinél számításba jöhet.

 

Ára: br. 34 990 ft

Rendelés: KOSÁR menü

 

 

Az un. belépő távcső után kicsit elkanyarodnék a másik véglet felé. A Minox cég bőven rendelkezik azon minőségi kategóriákkal amelyek már a minden igényt kielégítő profizmust jelentik.

Ezek közül az egyik amit kiemelnék a: Minox HG 8x33 BR távcső

 

minox-hg-8x33-br-tavcso-239-000.jpg

 

 

 

A MINOX HG típusok tű éles képükkel és természetes színvisszaadásukkal igen rangos helyet foglalnak el a csúcsminőségű keresőtávcsövek mezőnyében. A fejlesztők a legújabb optikai és gyártási eljárásokat kamatoztatva 15%-kal megnövelték a HG binokulárok látóterét.

A wetzlari üzemben készülő távcsövek „Made in Germany” felirata a minőség, a pontosság, a tartósság és a vállalati filozófia garanciáját jelenti. A teljes fejlesztési és gyártási folyamat a legnagyobb színvonalat képviseli, a termékek a legnagyobb igényeket is kompromisszumok nélkül elégíti ki.

A MINOX HG távcsövek optikai csúcsteljesítményhez tartozik a 21 rétegből álló M* bevonat és a fázis-korrekciós tetőél-prizma ezüst alapú Minobright bevonata is. A HG binokulárok nagyon könnyű kezelését a MINOX által kifejlesztett, a gyors közeli élességállítást biztosító (QCF, Quick-Close-Focus) rendszer teszi lehetővé. A fókuszgyűrű egyetlen elfordításával történik a kép nagyon pontos élességállítása az igen közeli távolságtól egészen a végtelenig.
A MINOX HG távcsövekhez neoprén nyakpánt, hordtáska és lencsevédő sapkák is tartoznak.

 

 

Ára: br. 240 000 ft

Rendelés: KOSÁR menü

 

 

Minox BL 10x44 HD

 

minox-minox-bl-10x44-hd-179-000.jpg

 

 

A wetzlari optikai specialista cég fejlesztői – figyelembe véve a legújabb szakmai- és műszaki törekvéseket – elsősorban a felhasználók különleges igényinek kívántak megfelelni az újszerű MINOX BL 8x44 és 10x44 BR binokulárral. A komfort-hídnak köszönhetően a távcső nagyon kényelmesen használható. A figyelmes, ergonomikus tervezés és kivitelezés kiemelkedően biztos fogást eredményez, a binokulár tartása megbízható, még nehéz körülmények között is. A komfort-híd további fontos jellemzője a tökéletes kezelés, még egy kézzel is. Eddig nem tapasztalt szabadsággal mozoghatunk és összpontosíthatunk a megfigyelésre vadászat, vagy természetjárás közben.
            A BL távcsövek különlegessége, hogy mintegy 16 %-kal nagyobb látóteret adnak. A mozgó céltárgyakat így még gyorsabban és megbízhatóbban észlelhetjük.

            A terméknév „L” betűje a kis súlyra (Light) utal. A távcső polikarbonát tubusa kézbeillő, erős gumi bevonata szilárd tartást biztosít. A BL távcső család fejlett szigetelési eljárással készül, amely öt méter vízmélységig teljesen vízállóságot garantál. A tubus nitrogén gáz töltése gondoskodik az optikai felültek páramentesítéséről, még gyorsan változó hőmérsékletnél is.

            A többszörös bevonatú lencsékből álló, kiváló optikai rendszer nagyon jól gyűjti a fényt, kivételesen semleges színvisszaadással végezhetjük a megfigyelést. A fázis-korrekciós tetőél prizmának köszönhetően kiváló részletekben gyönyörködhetünk, a témát kontrasztos, tű éles képpel szemlélhetjük még kevés fényben is.

            Az elfordítással kihúzható, fokozatokkal állítható gumi szemkagyló valamennyi MINOX BL binokulár fontos funkciója, amelynek segítségével a szemüvegesek is egyéni igény szerint használhatják a távcsöveket, jól és tisztán látják a teljes képmezőt.
            A MINOX BL távcsövekhez neoprén nyakpánt és hordtáska is tartozik.

 

 

Ára: br. 209 000 ft

Rendelés: KOSÁR menü